Kemin Palloseura aloittaa Palloliiton valmennuskoulutuksen pilottina!
31.5.2017 15:45 Uutiset / Pääsivusto

Keps jatkaa juniorivalmennuksen kehittämistä palloliiton pilottina


Kemin palloseura toimii palloliiton ensimmäisenä pilottiseurana uudistettavassa lapsipelaajiin kohdistuvassa valmennuskoulutuksessa. Keps sai arvostetulle laaja- alaiselle valmennustoiminnan kehittämiselleen tunnustusta saamalla vastuullisen tehtävän jalkauttaa osia uusitusta koulutussisällöstä Keps - valmentajille. Pilotti antaa ajanmukaista ja tavoitteellista tietoa ja taitoa valmennuksen sisältöön ja menetelmällisyyteen – valmennukseen, joka tukee lasta ja nuorta arjessa ja tietenkin lajillisesti kentällä.

MITÄ – MIKSI – MITEN

Jalkapallo on kehittynyt ja näin myös sen vaatimukset. Nämä vaatimukset asettavat valmennukselle ja sen kehittämiselle tarpeen tunnistaa lajin vaatimukset: mitä laji on, miksi se on muuttunut ja miten sitä pelataan. Lasten ja nuorten valmennuksen on myös mukauduttava lajin tämän päivän vaatimuksiin. Lasten ja nuorten valmennuksen on tunnistettava, mitä tavoitteita näille lajin versoille on asetettava ja tiedettävä miksi. Miten tavoitteita tulee menetelmällisesti saavuttaa, on tärkeintä. Valmennuksen on hallittava laaja- alaisesti pelaaja- alun kehitys ja sen ajoituksellisuus. Mitä lapsen kehittyessä nuoreksi tapahtuu ja pitää tapahtua asettaa vaatimukset, tavoitteet ja menetelmällisyydet oikeaan järjestyksen.

PALLOLIITTO UUDISTAA JA KEHITTÄÄ VALMENNUSTA

Suomen palloliitossa on meneillään uudistuminen, jonka yhtenä kohteena on uudistaa ajanmukaiseksi lasten ja nuorten valmennuksen koulutuksen sisältö. Palloliitto on maamme isoimpana lajiliittona näin myös valmis ottamaan vastuuta lapsen kehittymisen tukemiseen. Laaja- alaisella lähestymisellä niin lajiin kuin lapsen kasvuun voidaan taata se, että jalkapalloa kannattaa harrastaa. Tämä vaatii ja asettaa luonnollisesti seuroille ja sen valmennuksen osaamiselle tavoitteita, joita ei voi hallita vain ”mutu”- tuntumalla, vaan koulutuksen ja toiminnan kehittämisen tarpeen tiedostamisella ja siihen oikealla ammattitaidolla suhtautumisella. Tässä tapauksessa yhteistyö lajiliiton, palloliiton, kanssa on oikea tapa ja reitti, kuten Kemin palloseura junioriorganisaationa yhteistyössä PS Kemi Kingsien kanssa tekee.

LAAJA- ALAISTA KOULUTUSTA JA SEN SIIRTÄMISTÄ KENTÄLLE

Kemin palloseura jatkaa jo aikaisempien vuosien aikana aloittamaa valmennuksen koulutusta jo tällä kesäkaudella. Koulutuksen yhteistyö toteutetaan pelaajakehityksen asiantuntijan Markku Lappalaisen, PS Kemi Kingsien, Palloliiton ja W.I.G. Groupin kanssa. Keps- valmentajat saavat koulutuksen ja yhteistyön puitteissa uusinta ja parhainta tietotaitoa lapsen, tulevan ”jalakapalloilijan”, kasvattamiseen ja kehittämiseen – kentälle ja arkeen. Näin Kepsissä tiedetään: miksi lapsen on hyvä harrastaa, mitä harrastaa ja miten sekä tärkein – missä vaiheessa on syytä tehdä mitäkin.

KEPS – PAIDASSA KEHITYT, KASVAT JA OPIT !
   
Lisää uutisia
Kemin palloseura
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Kategoriat