Esa Savolainen PS Kemiin valmennushommiin
18.1.2017 23:08 Uutiset / Pääsivusto

Esa Savolainen valmiina uusiin haasteisiin

Onnittelut valinnasta PS Kemin valmennukseen. Hienoa että kepsiläinen osaaminen riittää myös veikkausliigaan kun sinun lisäksi Vilmin Teemu tulee mukaan.
- Kiitos, on ilo ja kunnia päästä "KePSin edustusjoukkueen" valmennustiimiin mukaan. KePS taustaa löytyy tosiaan kaikilta neljältä PS Kemin valmentajilta. Teemu on pelannut Kepsin junnu- ja edustusjoukkueessa vuosia ja Jari Ootsi Åhman on pelannut KePSin riveissä sekä valmentanut KePS junnuja. Myös PS Kemi fyysinen valmentaja Markku Lappalaisella on KePS tausta. KePS on todellakin Hyvää Seuraa.


Millä mielellä lähdet mukaan veikkausliigaan?
-Hyvällä fiiliksellä, täynnä intoa ja tarmoa. Haasteellinen tehtävä on edessä, mutta olen valmis tarttumaan härkää sarvista.
Olet ollut viime vuodet KePSin juniorivalmennuksessa niin minkälainen hyppäys on siirtyä Suomen huipulle?
- Onhan se iso harppaus, toisaalta jalkapallossa samat lainalaisuudet pätevät niin junnuissa kuin euroopan huipulla. Tietenkin vaatimustaso kasvaa kaikessa tekemisessä.


Sinä kun olet PS Kemin kaikkien aikojen maalintekijä niin sinulta varmaan löytyy vinkkejä hyökkääjille että vastustajien maaliverkot pullistelee kesällä?
-Kyllähän maalinteko on aina ollut suurin vahvuuteni pelaajana ja uskon että siihen osa-alueeseen minulla on paljon annettavaa PS Kemille. Viime vuonna PS Kemin hyökkäyspelistä puuttui asioita, jotka tullaan laittamaan kesäksi kuntoon.


KePS on PS Kemin junioriseura niin onko sieltä kasvamassa omia pelaajia liigaryhmään?
- B-juniorit ovat seuran vanhin ikäryhmä ja siellä on muutamia lupaavia kavereita, joista saadaan lähivuosina kuulla paljon lisää. Joitakin poikia on jo käynyt harjoituksissa hakemassa arvokasta kokemusta ja tuntumaa liigajoukkueen rytmiin. Nuoremmissa ikäryhmissä onkin sitten paljon pelaajia, joilla on kaikki mahdollisuudet vaikka mihin, kunhan treeni-innokkuus säilyy.


KePSissä on suuri joukko vanhoja huippupelaajia valmennuksessa.
Millä mallilla näet KePSin junioritoiminnan tällä hetkellä?


-Hyvältä näyttää KePSin tulevaisuus. Meillä on valmentajina mm. Mikko Tuomainen, Joonas Ikäläinen, Sami Mäkipörhölä, Erkka Pätsi, Tapio Heinonen, Jarmo Ranta, Jari Haapaniemi, Jarkko Seppälä, Maarit Höynälänmaa, Jari Liimatta ja Juho Luukkonen, joista jokaisella on vahva kemiläinen edustusjalkapallotausta. Lisenssipelaajia KePSissä on yli 400 ja kasvu jatkuu. Seuran vuosia tekemä kehitystyö ja satsaukset alkavat näkyä pikkuhiljaa myös kasvavana määränä laadukkaita junioripelaajia. Valmentajien kouluttautuminen tuo myös lisää osaamista ja yhdenmukaisuutta kun valmennetaan tulevaisuuden KePSiläisiä huippupelaajia.


Aiot jatkaa myös KePSin 04 joukkueen valmennuksessa joten varmasti sinnekin löytyy jotain uutta ideaa?
- Varmasti löytyy uutta ideaa ja intoakin. Sekä PS Kemissä että KePSissä on ympärillä hyvät valmennustiimit ja valmentaminen on senkin vuoksi todella antoisaa.


Mitkä on tulevaisuuden suunnitelmat valmennusuralla?
V: Tarkoitus on jatkossakin valmentaa, mutta katsotaan nyt tämä ensimmäinen vuosi Veikkausliigaa ja mietitään sitten miten jatketaan. Valmentajakoulutusta ainakin hankin lisää kuluvana vuonna. Se oppi ei mene koskaan hukkaan.


Kiitokset ja lykkyä kaudelle 2017

   
Lisää uutisia
Kemin palloseura
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Kategoriat