”KEPS – Hyvää ja Parempaa Seuraa”
8.6.2016 22:40 Uutiset / Pääsivusto

KePS mukana lapsen kokonaisvaltaisessa kasvussa

”Lapset eivät liiku tänään tarpeeksi”, ”lapsien liikunta on yksipuolista”, ”teknologia on vienyt mukanaan lapset,” ”ennen liikuttiin enemmän …” Nämä ja monet muut samankaltaiset toteavat päätelmät puuduttavat arkeamme, varsinkin lapsien vanhempia ja heidän kanssaan ammatikseen työskenteleviä. Tähän ”Mitä” on tapahtunut -tason keskusteluun olisi syytä jo alkaa hakea vastauksia – ”Miksi” lapset liikkuvat näin ja miten heidän tulisi liikkua.

Kemin Palloseura kokee olevansa vastuussa lapsiemme liikkumisesta ja sen laadukkuudesta. Kepsissä toiminnan tavoitteellisuus on ollut luoda ja tarjota lapselle ympäristön liikkua ja toimia siten, että heidän harrastuksensa tukisi arkea ja lajillista tavoitetta. Kepsi vastaa toiminnallaan ja sen kehittämisellä tuohon ”Mitä” – kysymykseen laaja-alaisemmin ja ensimmäisenä juniorijalkapalloseurana maassamme. Kepsissä aloitettiin viime kaudella valmentajien koulutus, jossa lapsen kokonaisvaltainen kehitys on keskeisenä ja määräävänä tavoitteena. Kehitymme biopsykososiaalisesti: fyysispsyykkinen minä edeten sosiaaliseen minään. Kepsissä tiedettiin ”Miksi” ja ”Miten” – vastauksia ja niihin haettiin tueksi koulutusta.

KEPS – valmentajien koulutus ja toiminnan kehittäminen on kokonaisuus, jossa sisältönä on lapsen biovalmiudet. Tänä päivänä lapsen liikkuminen ja toiminnallisuus eivät tue tarpeeksi biovalmiuksien kehittymää. Lapsen havainto-, hahmottamis- ja ratkaisumotoriset valmiudet jäävät helposti vajaiksi, mikä heikentää lapsen fyysisen minän kehitystä ja ymmärrystä. Biovalmiuksien alenemat heijastuvat lapsen arjessa usein arjen ja oppimisen vaikeuksina. Alenemat näkyvät myös liikunnallisissa tekijöissä: halussa liikkua ja kykynä liikkua. Biovalmiuksien alenemat näkyvät jo tänään lajillisissa tavoitteissa myös jalkapallossa, jopa huippu-urheilussa. Jalkapallon lajitekijät heikkenevät ja huippu-urheilun yksipuolisuus tuottaa arjen vaikeuksia.

Kepsin valmennuksen koulutus ja sen toiminnan kehittäminen sisältää myös vastauksen ”Miten” – kysymykseen.Yhden lajin, jalkapallon harrastamisen,tavoitteina ja sisältöinä sekä menetelminä voivat olla lapsen laaja- alaisen kehityksen tukeminen ja lajitaidon saavuttaminen. KEPS- valmentajia kouluttaa biovalmiuksiin erikoistunut asiantuntijaverkosto, jota johtaa oululainen yritys W.I.G. Welfare Innovation Group johtavana asiantuntijanaan Markku Lappalainen. Yrityksen asiantuntijuus perustuu pitkään ja laaja- alaiseen toimintaan ja tutkimukseen kasvatus- ja liikuntatieteissä. Yritys on usean huippu- urheilijan ja lajin menestyksen takana, mm. Mika Kallion, Joonas Donskoin, Kärppien, JYPin, Ettan, jalka- ja lentopalloliiton … ja rakkaan PS Kemin.

Kemin palloseuran aloittama toiminnan ja valmennuksen kehittäminen on maassamme esimerkkinä ja herättänyt lajin toimijoissa ihastusta. Lapsen kehitystä ja valmiutta tunnistamalla jalkapallon harrastamisesta saadaan lasta monipuolisesti tukeva. Oikeita toimia oikeaan aikaan oikeassa järjestyksessä. Jalkapallo- ja kulttuurivaikuttaja Atik Ismail on todennut aina, että ”Kemi on maamme jalkapallon kehto”. KEPS tänään vahventaa tätä legendaa – Atikia ja Kemiä.

Markku Lappalainen

W.I.G. Welfare Innovation Group


   
Lisää uutisia
Kemin palloseura
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Kategoriat