Uuden junioripäällikön terveiset
21.2.2018 14:39 Uutiset / Pääsivusto

Aleksi Räihä KePS:n uusi junioripäällikkö

Hyvät vanhemmat, seuratoimijat ja yhteistyökumppanit. Kuten usea teistä jo tietää, aloitin viikko sitten työni Kemin Palloseuran junioripäällikönä. Haluan kirjoittaa teille kertoakseni itsestäni, työnkuvastani sekä tavoitteistani ja näkemyksistäni työni suhteen.

Olen 32 - vuotias, hiljattain oman peliurani päättänyt kaveri Kemistä. Suurimman osan urastani edustin PS Kemiä ja olin onnellisessa asemassa saadessani olla osana joukkuetta, joka nousi Kakkosesta aina Veikkausliigaan asti.

Urani kuitenkin alkoi 25 vuotta aikaisemmin takajärven koulun hiekkakentällä FC-88:n reeneissä. Isäni vei minut ensimmäisiin futisreeneihin, todennäköisesti sen takia että olin hajottanut palloa potkiessani liian monta ikkunaa. Tuo samainen kenttä tulikin tulevien vuosien aikana hyvinkin tutuksi, niin jalkapallon kuin jääkiekonkin parissa. Voi niitä päiviä kun kerättiin koulukaverit, tutut, puolitut, naapurit ja tuntemattomat, ja lähdettiin pelaamaan futista tai pipolätkää. Kinokset saivat kyytiä ja kaakaota kului termospulloittain.

Noita juniorivuosia voisi romantisoida monenkin kappaleen verran, mutta tämän jutun tarkoitus on kuitenkin kertoa tämän päivän peleistä ja tulevista Meri-Lappilaisista pelaajista. Niin missä ovat tämän päivän lapset Meri-Lapin ulkokentiltä? Tämä kysymys on juuri se syy, miksi tätä juttua nyt kirjoitan.

Kuten varmasti monet muutkin, olen huolissani tämän päivän lasten ja nuorten liikunnan vähyydestä. Sekä henkisen että fyysisen hyvinvoinnin kannalta säännöllinen liikunta on hyvin tärkeää. Koen, että on tärkeää saada lapset ja nuoret liikkumaan myös vapaa-ajalla. Pelaamaan futista Takajärven kentällä, luistelemaan Sauvosaaren kaukalossa tai laskemaan pulkkamäkeä Jungon mäessä. Tässä työssäni haluan olla edesauttamassa lasten ja nuorten monipuolista liikkumista. Tätä ajatusta Kemin Palloseura vaalii myös omassa juniorityössään.

Haluamme KePS:n valmennuslinjauksessa luoda lapselle mahdollisimman hyvät edellytykset monipuoliseen liikkumiseen ja samalla innoittaa heitä viettämään vapaa-aikaa eri liikuntamuotojen ja leikkien parissa. Haluamme tarjota jokaiselle juniorille mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa omien tavoitteiden mukaisesti ja sytyttää heissä rakkauden liikkumiseen, joka parhaimmillaan kantaa läpi elämän.

Voidaksemme luoda lapsille nämä mahdollisuudet, täytyy valmennuslinjan olla johdonmukainen sekä valmentajien ja toimihenkilöiden määrä riittävä. Nämä koenkin työni tärkeimmiksi tehtäviksi. Löytää jokaiselle ryhmälle tai joukkueelle nämä henkilöt, ohjeistaa ja kouluttaa heidät, sekä olla heidän tukenaan. Jo nämä ensimmäiset päivät seurassa ovat osoittaneet minulle, että toiminta KePS:ssä on laadukasta niin valmentajien, kuin toimihenkilöidenkin osalta.

Sain itse lapsuudessani kokea monipuolisesti erilaisia liikuntamuotoja, siitä olen todella kiitollinen vanhemmilleni. Tuona aikana minuun tarttui liikkumisen palo. Tuo samainen palo on ohjannut minua eteenpäin elämässäni ja ohjaa minua vielä tänä päivänäkin. Liikunnan avulla olen tutustunut mitä mahtavimpiin ihmisiin, saanut paljon ystäviä ja saanut kokea huikeita tunteita. Nämä asiat ovat opettaneet minulle paljon itsestäni, sekä siitä kuinka tulla toimeen eri ihmisten kanssa, eri tilanteissa. Tavoitteeni työni suhteen onkin, että pystymme edesauttamaan lapsien liikkumista ja tuomaan liikuntaa, sekä sen mukana tulevia hienoja asioita perheiden elämään.

Haluan toivottaa kaikki tervetulleiksi KePS:n toimintaan, niin liikkujana kuin liikunnanohjaajanakin. KePS on Hyvää Seuraa.

Liikkuvin terveisin,

Aleksi Räihä

Junioripäällikkö - KePS


   
Lisää uutisia
Kemin palloseura
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat