Katsaus kauteen 2017!
30.10.2017 15:34 Uutiset / Pääsivusto

Kemin Palloseuran menestyksen vuosi 2017!

Nyt kun kausi 2017 on paketoitu kesäkauden päättäjäistenkin osalta, on hyvä käydä läpi mennyttä vuotta seuratasolla. Menestystä ja toimintaa on mahdollista mitata monellakin mittarilla. Kemin Palloseurassa menestystä mitataan seuratoiminnan tasolla, ja sitten joukkueiden menestystä, ja yksilöiden menestystä.

Kesän aikana on pelattu monia jänniä ja tiukkoja pelejä. Onnistumisen tunteita ja liikunnan riemua on koettu monessa eri ikäkausijoukkueessa, harrasteryhmissä, niin tyttöjen kuin poikienkin puolella.

Kemin Palloseura on kehittänyt toimintaansa systemaattisesti jo vuodesta 2014 lähtien, ja alussa painopiste on ollut harrastajamäärien kasvattamisessa. Kuinka saadaan lapset ja nuoret mukaan harrastustoiminnan pariin. Toimintaa olemme kehittäneet monella eri sektorilla, niin tyttöpuolella kuin poikienkin puolella. Tällä kaudella 2017 painopiste on ollut valmennuskoulutuksessa. Samaa valmennuskoulutuslinjaa tullaan jatkamaan varmasti myös kaudella 2018. Seurassa on jo muutaman vuoden kehitetty sisäistä valmennuskoulutusta ja tällä hetkellä seuralla on oma seurakouluttaja, joka pystyy kouluttamaan Palloliiton E ja D-kurssia seurassa. Hyvä koulutus ja suunnitelmallinen toiminta valmennuksessa takaa sen että seuran valmentajat ovat ammattitaitoisia ja motivoituneita, ja pelaajat saavat parasta mahdollista valmennusta. Laadukas valmennus takaa hyvän ja turvallisen harrastusympäristön. Harrastajamäärät ovat olleet kasvussa jo neljättä vuotta, ja kehitys vuonna 2017 oli 10%, ja harrastajia tällä hetkellä on seurassa 450! Panostukset toiminnan laadun kehittämiseksi jatkuvat kaudella 2018.

Harrastajamäärän kasvu on yksi menestyksen mittareista seurassa.

Hyvällä ja monipuolisella toiminnalla seurassa, olemme saaneet lapset ja nuoret mukaan monipuoliseen liikuntaan. Kemin Palloseura kannustaa lapsia liikkumaan jo nuoresta pitäen järjestämällä perheliikuntaa, liikuntakerhoja, jalkapallokouluja ja matalankynnyksen toimintaa. Unohtamatta kilpailullista jalkapallotoimintaa. Toimintamme perustuu urheilullisuuteen ja hyvässä hengessä toimimiseen. Tarkoituksenamme on edistää lasten liikkumista sekä kehittää lasten motorisia ja fyysisiä ominaisuuksia. Pyrimme samalla kehittämään lasten jalkapallotaitoja unohtamatta sitä, että kyse on iloisesta harrastamisesta hyvien kavereiden kanssa. Jalkapalloharrastus antaa myös hyvät valmiudet ryhmässä toimimiseen. Jokainen hymyilevä ja iloinen lapsi harrastustoiminnassa on ykköspalkinto tehdystä työstä.

Pusta ja Pampa seikkailee kaikissa Kemin päiväkodeissa!

Kemin Palloseura on järjestänyt kauden aikana Kemin esikouluikäisille, ja viisivuotiaille Pusta ja Pampa -futisseikkailua, jossa lapset saavat tutustua jalkapalloon leikin keinoin.

Pusta ja Pampa -futisseikkailu on Suomen Palloliiton toimintaa jota KePS on vienyt kaikkiin Kemin päiväkoteihin yhdessä Kemin varhaiskasvatuksen kanssa.

– Futisseikkailu on 5-6 -vuotiaille tarkoitettu tapahtuma jossa aina ensin luetaan satu ja sen jälkeen on neljä erilaista leikkiä pallon kanssa. Viime keväänä mukana olivat Kemin esikouluikäiset ja syksyllä jatketaan päiväkodeissa esikoululaisten ja viisivuotiaiden kanssa, ohjaaja Henna Luoma Kemin Palloseurasta kertoo.

Kemin Palloseura on tarjonnut Kemin kaikille päiväkodeille Pusta ja Pampa futisseikkailua kevään ja syksyn aikana 2017 maksutta. Pusta ja Pampa tullaan pitämään myös ohjelmistosta myös vuonna 2018!!

Näin KePS haluaa olla osana mukana tukemassa päiväkoti-ikäisten fyysistä kasvua.

Myös kaudella 2017 tuli kilpailullistakin menestystä

Vaikka puhummekin harrastajamäärän kehittymisestä, ja kasvattamisesta, on hyvä myös muistaa että seurassa voi pelata myös kilpailullisin tavoittein. Näin pyrimme mahdollistamaan mahdollisimman monelle paikan seurassa, ja mikäli sitä ei löydy meidän seurassa, olemme luoneet yhteistyökuvion lähialueiden seurojen kanssa sen mahdollistamiseksi.

Valtakunnallista menestystä tuli kaudella 2017 Futsalin puolelta B-junioreiden Suomen mestaruuden muodossa, pelaten kesällä B-junioreiden valtakunnallista 1.divisioonaa. Myös KePS:n D-13 pojat pärjäsivät hyvin valtakunnallisessa II-tason (8v8) lopputurnauksessa sijoittuen turnauksessa viidenneksi. Piirin tasolla kilpailullinen menestys näkyi D-13 nuorissa ja D-12 pojissa. D-13 pojat olivat mestaruussarjassa toisia (2.) ja D-12 pojat olivat neljänsiä (4.) jäätyään mitallista yhden pisteen verran. Muutenkin seuran juniorit saivat hyviä ja kannustavia tuloksia kesän turnauksista.

Yksilötasolla menestystä tuli Henri Alamikkotervon poikamaajoukkue edustus Islannissa neljän ottelun verran.

Ohjaajana Kemin Palloseurassa!

Toiminnan kasvaessa, ja toiminnan kehittyessä on myös ollut tarvetta uusille ja innokkaille ohjaajille. KePS työllisti kesäkauden aikana 16 merilappilaista nuorta erilaisilla ohjaajan ja valmentajan töillä. Sekä keväällä ja syksyllä yhteen 8 nuorta. Näin me ollaan pystytty tarjoamaan työtä alueen nuorille, ja tukemaan heitä kesätyön saamisessa. Lasten ohjaamisesta on myös varmasti hyötyä tulevaisuuden jatko-opinnoissa.

Harrastajamäärän kehitys seurassa:

2013 168 kpl

2014 235 kpl

2015 314 kpl

2016 409 kpl

2017 450 kpl

Lopuksi haluaisin kiittää kaikkia seuratoiminnassa mukana olevia henkilöitä ja todeta ettei toiminta ilman teidän suurta panosta toimisi. Lisäksi haluan kiittää kuluneesta kaudesta kaikkia lapsia ja nuoria, sekä heidän vanhempiaan jotka ovat jaksaneet kannustaa lapsiaan harrastamaan. Olette jaksaneet kuljettaa ja kannustaa lapsianne, vaikka aina se ei ole niin ruusuilla tanssimista. Toivon näkeväni teidät myös kentänlaidalla ja kerhoissa liikkumassa vuonna 2018!

Mukavaa syksyn jatkoa ja joulun odotusta kaikille!


- KePS on Hyvää Seuraa -


Futisterveisin,


Juho Luukkonen, KePS

Junioripäällikkö

   
Lisää uutisia
Kemin palloseura
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Yleinen/Allmän
Kategoriat